Lost in Translation
Datum: 2024-03-01 till 2024-03-31 (passerat)
Tjenatjena,
Nu är det äntligen dags för Lost in Translation! Hur kommer det gå till då? Jo, vi har valt ut ett recept och översatt den 50 gånger!?! Det är då erat jobb att, i grupper eller ensam, tyda receptet och skicka in era bidrag till oss på valfritt sätt, senast 31:a mars. Vi vill absolut inte behöva smaka era grejer, så en bild räcker. Det hade varit episkt bangerang att få ser er i processen, ta många bilder och videos och skicka dem till oss. Resultatet från det här ingår i vår halvårstävling, må bäste människa vinna!
Har man frågor är det bara att hålla dem för sig själv (eller höra av sig till oss ig)
Ferex Star pussel
Spec. kost: gluten, vegan, laktos
obs, den är nötfri såklart
Ingredienser:
a)
150 gram fett
Pudersocker 2,5 dl
Vaniljpulver 0,5 tsk.
3 fiskar
4 liter majs (240 gram).
4 matskedar bakpulver.
0,5 tsk salt.
Mjölk 1,5 g
b)
4 deciliter strösocker.
4 chokladburkar.
Tillsätt 1,5 liter vatten.
Tillsätt 3 matskedar salt.
1 g salpeter
2-3 rostade valnötshjärtan.
a)
Tillsätt smör, glass, vaniljextrakt och ägg tills det skummar i 180 grader. Tillsätt ägget och koka i ca 20 sekunder
Tillsätt mjöl, svamp och salt. Tillsätt hälften av mjölblandningen till mjölet, sedan hälften av mjölken och blanda tills det löst sig.
Ta bort degen från bakplåten och skär vitlöken i 20x30 cm bitar.
Ta ut och låt placentan svalna sätt in i formuläret i cirka 5 minuter innan den svalnar.
Skär av ändarna, täck 24 minuter och låt koka i cirka en timme, tills de är mjuka.
b)
Rikta blomsocker och kakao. Koka vatten i en kastrull och slå ner det i sockerblomsterblandningen. Rör i smör och snösalt.
Tillsätt kryddorna och blanda med grädden. Skala och skiva potatisen. Det är bäst att förvara degen i rumstemperatur i 2-3 timmar, eller i en separat behållare i flera dagar.