Post bild

Viktig information om det nya serveringstillståndet

Gråttan har fått ett nytt serveringstillstånd, som innebär förändringar för evenemang med alkoholservering

Publicerad 2023-05-15 av CtyreLsen


Hej sektionen!

Gråttan har fått ett nytt serveringstillstånd, som innebär lite förändringar för evenemang med servering, till exempel pubar och gasquer. Gråttans tillstånd kommer nu att gälla sektionsmedlemmar från CL-sektionen eller W-sektionen, till skillnad från det tidigare tillståndet som gällde programstuderande för CL eller W. 


Vad är en programstuderande?

En programstuderande är någon som studerar på programmet kopplat till sektionen. För W gäller detta programmet Energi och Miljö och för CL gäller detta programmen Civilingenjör och Lärare samt Kompletterande pedagogisk utbildning.


Vad är en sektionsmedlem?

En sektionsmedlem är en programstuderande som dessutom är inskriven som THS-medlem och därmed betalat kåravgiften. Om ni inte vet hur ni blir medlemmar kan ni gå in på ths.kth.se/membership för att få reda på mer. 


Kan jag alltså inte komma in på serveringsytan som programstuderande?

Jo! Serveringstillståndet tillåter fortfarande plus-ettor på serveringsytan. Detta innebär att programstuderande fortfarande har möjlighet att komma in på serveringsytan, givet att åtminstone hälften på ytan är sektionsmedlemmar. Det går däremot inte att garantera plats för de som endast är programstuderande. 


Har du fortfarande frågor? Hör av dig till CtyreLsen så svarar vi på era funderingar. 


Kram, CtyreLsen